home-img
PC servis Bratislava | +421 903 822 395
media-bg
HODNOTENIE 5 z 5
review-star review-star review-star review-star review-star
zdroj: Google my Business
ako vám môžeme pomôcť?
zavoláte
s-image-1
fade-bg-1
vyzdvihneme
s-image-2
fade-bg-2
opravíme
s-image-3
fade-bg-3
používate
s-image-5
fade-bg-5

5 užitočných softvérov zadarmo

Kombinácia “zadarmo a dobre” sa radí medzi zriedkavé úkazy a o to viac vždy poteší. V oblasti softvérov, aplikácií a online služieb sa na ňu však dá naraziť prekvapivo často a v tomto článku sme sa rozhodli priniesť vám päť tipov, ktoré určite stoja za to. Všetky sú určené pre radových používateľov počítačov a pri každom nájdete aj link na oficiálny zdroj, kde si môžete daný softvér nainštalovať. Začíname:

 

1. LIBRE OFFICE


Prvým široko rozšíreným náhradníkom plateného Microsoft Office-u bol Open Office, no v ostatných rokoch ho prekonal práve Libre Office. Je krajší, lepšie sa ovláda a v prípade, že si neviete dať rady, nájdete na internete milión fór, v ktorých sú riešenia na každý problém. Celý balík obsahuje plnohodnotnú alternatívu za každý z najobľúbenejších programov MS Officeu – od Wordu, cez Excel až po PowerPoint. Okrem toho je k dispozícii aj pre Mac alebo Linux.

Libre Office si môžete zadarmo stiahnuť tu.

 

2. VLC MEDIA PLAYER


Cez tento prehrávač si dokážete spustiť video v prakticky ktoromkoľvek formáte. Okrem toho sa ovláda jednoducho a ponúka množstvo funkcií – od zobrazovaní titulkov z tretích strán až po streaming podcastov alebo videí. A samozrejme vám poslúži aj na prehrávanie hudby a je jedno, či máte PC, Mac, iOS alebo Android.

VLC Media Player si môžete zadarmo stiahnuť tu.

 

3. BRAVE


Otázka ochrany osobných údajov, súkromia a celkovej bezpečnosti na internete je v ostatných rokoch jednou z ústredných spoločenských tém. A Brave je zatiaľ síce málo známy internetový prehliadač, no z hľadiska bezpečnosti a anonymity je špička. Pokiaľ ho budete používať na surfovanie po internete, môžete si byť istí, že vás Veľký Brat nevidí – Brave totiž blokuje všetky trackovacie kódy aj personalizované reklamy. Okrem toho sa vyznačuje vyššou rýchlosťou ako tradičné prehliadače, keďže svojou prevádzkou zaťažuje počítač výrazne menej.

Brave si môžete zadarmo stiahnuť tu.

 

4. MOZZILA THUNDERBIRD


Hoci má svojich fanúšikov aj neprajníkov, platí, že sa na poli “free” mailových klientov radí do najužšej špičky. Umožňuje správu neobmedzeného množstva kont, dá sa prepojiť s kalendárom, posielať veľké súbory a množstvo ďalších funkcií. Je dostupná na všetky operačné systémy vrátane Androidu a iOS-u. My s ňou máme dlhoročné skúsenosti a jediné, čo jej občas vyčítame, je menej dokonalé vyhľadávanie v histórii správ. Inak ju máme veľmi radi ?

Mozzila Thunderbird si môžete zadarmo stiahnuť tu.

 

5. KASPERSKY FREE


Téma, ktorý antivírový program je najlepší, je v podstate nevyčerpateľná. My sme v rámci prípravy tohto blogu prelúskali niekoľko článkov, testov a porovnaní a prakticky každý z nich tituloval ako víťaza niekoho iného. Meno, ktoré sa však opakovalo najčastejšie bolo práve Kaspersky. Teda pokiaľ sa bavíme o antivíroch, ktoré sú zadarmo – tie platené si rozoberieme v inom článku.

Každopádne – Kaspersky free ponúka kvalitnú ochranu proti malwareu, ransomwareu, podporu pre iOS aj Android a dobre obstojí aj voči phishingovým útokom. Ak teda hľadáte solídnu ochranu za minimálny možný peniaz – 0 € – nájdete ju v podobe tohto antivírového programu.

Kaspersky Free si môžete zadarmo stiahnuť tu.

 

Veríme, že vám všetky vyššie uvedené softvéry poslúžia a už čoskoro prinesieme ďalšie užitočné tipy ?

 

 

novší článok starší článok

prečítajte si aj ostatné články

5 YOUTUBE KANÁLOV, KTORÉ ODPORÚČAME SLEDOVAŤ

Najstarší počítač na svete

5 SVETOVÝCH SERVEROV, KTORÉ ODPORÚČAME ČÍTAŤ

info@stacizavolat.sk
info-ico-1
info-bg-1
+421 903 822 395
info-ico-2
info-bg-2

ďakujeme za referencie od našich zákazníkov: