home-img
PC servis Bratislava | +421 903 822 395
media-bg
HODNOTENIE 5 z 5
review-star review-star review-star review-star review-star
zdroj: Google my Business
ako vám môžeme pomôcť?
zavoláte
s-image-1
fade-bg-1
vyzdvihneme
s-image-2
fade-bg-2
opravíme
s-image-3
fade-bg-3
používate
s-image-5
fade-bg-5

JE ČAS NA UPGRADE?

AMD to trvalo skoro dekádu ale nakoniec sa dotiahlo a dokonca aj predbehlo svoju konkurenciu, ako na poli grafických kariet, tak aj procesorov (v oblasti herného priemyslu).

To je celkovo skvelá správa a nie len pre nás, technologických nadšencov a hráčov ? Vo finále sa týka každého človeka, ktorý používa počítač. A to najmä v jednom konkrétnom ohľade – finančnom. Inak povedané, vstúpili sme do éry, v ktorej vďaka AMD môžeme mať kvalitnú muziku za menej peňazí. A kvalitnou muzikou samozrejme myslíme vysoký výkon, ktorý uľahčí a spríjemní Vaše používanie počítača v každom ohľade.

V oblasti procesorov začali po prvý krát vykazovať väčší nárast FPS (obrazovej frekvencie) ako dlhoročný hegemón priemyslu, Intel. No nezaháľali ani vo sfére grafických kariet, kde pre zmenu výrazne podkúrili Nvidii.

Tá totiž za svoju doteraz najvýkonnejšiu grafickú kartu RTX 3090 pýtala cca 1 500 €. Odpoveďou AMD je model RX6900XT, ktorý je na jednu stranu výkonnejší, a na druhú stranu lacnejší o celých päť stoviek. Tomu hovoríme prevážiť misky váh na svoju stranu.

 

Čo z toho všetkého teda plynie? Dve veci:


1. svetoví giganti typu Intel a Nvidia už nemôžu ďalej diktovať ceny popri lenivom pokroku a takmer žiadnom medzi-generačnom rozdiele v ich produktoch. A áno, teraz máme na mysli v prvom rade Intel, ktorý roky ponúka iba štvorjadrové / 8 vláknové procesory za 350-400 €. Bolo to práve AMD, ktoré ich svojimi krokmi dotlačilo do produkcie 6 a viac jadrových procesorov za nižšie ceny.

2. možno nastal čas na upgrade vašej mašiny. AMD roky robilo procesory primárne na prácu, no počínajúc týmto rokom začali oslovovať aj cieľovku gamerov. To všetko za rozumné peniaze a na škodu Intelu, ktorý nám roky dával len toľko, koľko musel ?

No čo si budeme hovoriť, ak Intel zareaguje tak, ako má a pokúsi sa tromfnúť AMD, ešte ho radi vezmeme na milosť. Pre nás, spotrebiteľov, je len a len dobré, keď sa budú takéto spoločnosti predháňať v tom, kto vyrobí vyššiu kvalitu za nižšiu cenu ?

 

 

novší článok starší článok

prečítajte si aj ostatné články

5 YOUTUBE KANÁLOV, KTORÉ ODPORÚČAME SLEDOVAŤ

Stručný vznik a história Microsoft Windows

Tip na pozeranie: HIGH SCORE na Netflixe

info@stacizavolat.sk
info-ico-1
info-bg-1
+421 903 822 395
info-ico-2
info-bg-2

ďakujeme za referencie od našich zákazníkov: