home-img
PC servis Bratislava | +421 903 822 395
media-bg
HODNOTENIE 5 z 5
review-star review-star review-star review-star review-star
zdroj: Google my Business
ako vám môžeme pomôcť?
zavoláte
s-image-1
fade-bg-1
vyzdvihneme
s-image-2
fade-bg-2
opravíme
s-image-3
fade-bg-3
používate
s-image-5
fade-bg-5

NAJHODNOTNEJŠIE VIDEOHRY HISTÓRIE

Najväčším paradoxom tohto blogu je, že väčšina ľudí by za ktorúkoľvek z týchto hier nedala ani ten povestný groš. Sú staré, primitívne, vydávajú nie príliš príjemné zvuky a v porovnaní s dnešnými hrami prehrávajú na plnej čiare kompletne vo všetkom. Napriek tomu – ľudia sú za ne ochotní platiť absurdné sumy, pretože sú raritné a samé o sebe predstavujú históriu vývoja herného priemyslu ako takého. V tomto blogu Vám predstavíme štyri najhodnotnejšie z nich:

 

4. STADIUM EVENTS


Hra bola určená pre konzolu Nintendo Entertainment System a obsahovala viacero disciplín známych z Olympijských hier. Podľa toho, čo sme našli, sa jedna kópia tejto vzácnej hry predala za cca 10 000 € (12 tis. USD). To je samo o sebe veľmi slušná suma, no viete, čo je na tom najlepšie? Pani, ktorá tú hru predala, ju sama kúpila v bazári za 7,99 USD. Tomu hovoríme profit ?



3. SUPERMAN


Táto hra na legendárnu Attari 2600 sa radí medzi najvzácnejšie na svete. Chyták je však v tom, že existuje v dvoch verziách – jedna je pomerne rozšírená a obchoduje sa za nižšie stovky dolárov. Tú druhú by ste dokázali predať za niekoľko desiatok tisíc. Rozdiel je vo farbe kazety (tá vzácnejšia je žltá) a nápise „Sears Telegames“, ktorý identifikuje jej raritnejšiu verziu. V tom prípade máte v rukách predmet s hodnotou od 15 do 30 000 €.



2. SUPERMARIO BROS (ÁZIJSKÁ VERZIA)


Aj táto hra bola určená na vyššie spomenutý Nintendo Entertainment System a neuveriteľne vzácnou ju robí neuveriteľný detail. Vo veľmi obmedzenom náklade vyšla aj pre Hong Kong-ský trh a v rámci tejto úpravy bola hra bilingválna. Takže v sebe mala angličtinu aj čínštinu. A to je všetko. Ak ju náhodou vlastníte, môžete byť šťastnejší o 22 000 € ?



1. GAMMA ATTACK


Legendárna hra určená na (už spomínanú) legendárnu konzolu Attari 2600. Čo ju robí takou vzácnou? Jeden drobný detail – na svete je jediná kópia. Pričom ich nikdy nebolo viac. Gamma Attack je dielom štúdia Gammation Products, ktoré fungovalo veľmi krátko a jedným z mála jeho odkazov je práve táto rarita. Vlastní ju zberateľ Anthony DeNardo, ktorý si ju cení na pol milióna dolárov ?

 

 

novší článok starší článok

prečítajte si aj ostatné články

ZOZNÁMTE SA SO SIGNALOM

Stručný slovník počítačových pojmov

Stručný vznik a história Microsoft Windows

info@stacizavolat.sk
info-ico-1
info-bg-1
+421 903 822 395
info-ico-2
info-bg-2

ďakujeme za referencie od našich zákazníkov: