home-img
PC servis Bratislava | +421 903 822 395
media-bg
HODNOTENIE 5 z 5
review-star review-star review-star review-star review-star
zdroj: Google my Business
ako vám môžeme pomôcť?
zavoláte
s-image-1
fade-bg-1
vyzdvihneme
s-image-2
fade-bg-2
opravíme
s-image-3
fade-bg-3
používate
s-image-5
fade-bg-5

PC novinky II.

Opäť prinášame prehľad piatich zaujímavých správ zo sveta PC, ktoré by vám nemali ujsť ?

 

Najlepšie herné notebooky


Renomovaný server techradar.com zostavil rebríček najlepších herných notebookov práve prebiehajúceho roka. Predpokladáme, že do Vianoc prinesú ešte jeho aktualizovanú verziu, na základe ktorej by sme potom aj my aktualizovali náš blog. No zatiaľ to z ich pohľadu vyzerá nasledovne:

Prvé miesto: Asus ROG Zephyrus G14
Druhé miesto: Gigabyte Aorus 17X
Tretie miesto: Asus TUF A15

Zbytok rebríčka spolu s technickými špecifikáciami a cenami nájdete na tomto linku

 

Prvý 5G notebook


Lenovo uviedlo na trh svoj model Flex 5G, ktorý je ako prvý na trhu schopný pripojiť sa na 5G sieť. Reakcia naň je však rozpačitá. Na jednej strane je šialená rýchlosť sťahovania súborov a úžasná výdrž baterky, na druhej strane je fakt, že notebook váži cca 1,3 kg, stojí 1 400 USD a občas nevládze ani pri jednoduchom používaní. Kvalitnú recenziu priniesol server pcworld.com, a hoci je celkovo zameraná na americký trh, môže čo-to napovedať o tom, aké budú začiatky zariadení prispôsobených na sieť novej generácie.

 

AMD si verí


Štart predaja nový grafických kariet NVIDIA, modelu RTX 3000, išiel podľa očakávaní. To znamená kombináciu enormného záujmu a problémov v podobe obmedzených zásob, kšeftárov skupujúcich desiatky kusov a eshopov kolabujúcich pod náporom zákazníkov. Ako to už dnes chodí, zlosť neúspešných kupcov sa preliala na Twitter, kde si jeden z nich uľavil v podobe verejnej stávky o 10 dolárov, že sa to isté stane aj AMD. Narážal pri tom na plánované spustenie predaja ich dlhoočakávanej novinky, Radeon RX 6000. Na prekvapenie autora tweetu mu odpísal samotný Frank Azor, šéf architektúri riešení pre gamerov v spoločnosti AMD. Vraj sa teší, ako mu tých 10 dolárov vezme a nám neostáva, než mu držať palce ?

Zdroj: https://www.pcmag.com/news/amd-implies-nvidias-supply-issues-wont-plague-radeon-rx-6000-launch

 

Rekordná pokuta za SPAM


Ak patríte medzi ľudí, ktorých vie vytočiť SPAM do nepríčetna, stanete sa v najbližších riadkoch fanúšikmi českého Úradu pre ochranu osobných údajov. Ten udelil rekordnú pokutu za rozosielanie SPAMu spoločnosti obchodujúcej s ojazdenými autami. Za rozoslanie svojej ponuky pol miliónu adresátov, od ktorých nezískali náležitý súhlas, dostali pokutu 6 000 000 českých korún, čo je v čase písania tohto článku cca 220 000 €.

Úprimne, SPAM neznášame (asi ako každý človek), ale držíme im palce, aby v rámci odvolania odišli s nižšou sumou. Toto je likvidačné.

Zdroj: https://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/clanek/za-spam-zaplati-sest-milionu-uoou-ulozil-nejvyssi-pokutu-v-historii-40337505

 

Lenovo & Linux


Lenovo si polepšilo u čistokrvných „ajťákov“. Rozhodlo sa na trh uviesť tridsiatku modelov s operačným systémom Ubuntu, ktorý je distribúciou Linuxu. Viac informácií priniesol server techbyte.sk

 

 

novší článok starší článok

prečítajte si aj ostatné články

Apple Computer, Inc. vs. Microsoft Corp.

ALTERNATÍVNE OPERAČNÉ SYSTÉMY

Internetová horúčka – bublina dotcom

info@stacizavolat.sk
info-ico-1
info-bg-1
+421 903 822 395
info-ico-2
info-bg-2

ďakujeme za referencie od našich zákazníkov: