home-img
PC servis Bratislava | +421 903 822 395
media-bg
HODNOTENIE 5 z 5
review-star review-star review-star review-star review-star
zdroj: Google my Business
ako vám môžeme pomôcť?
zavoláte
s-image-1
fade-bg-1
vyzdvihneme
s-image-2
fade-bg-2
opravíme
s-image-3
fade-bg-3
používate
s-image-5
fade-bg-5

PC novinky III.

Opäť sme pre vás vybrali päticu zaujímavých správ zo sveta technológií a počítačov.

 

1. Krajšia strana pandémie


O tom, že má súčasná situácia aj svojich víťazov, sa už čo-to popísalo. Definitívne to teraz potvrdila štúdia spoločnosti Canalys, z ktorej vyplynulo, že trh s osobnými počítačmi prežíva najlepšie obdobie za ostatných 10 rokov. Rast sa však týka notebookov a prenosných pracovných staníc. Klasické desktopy zažívajú naopak pokles. Kompletný článok priniesol server CNET.com

 

2. Najlepšie myšky na trhu


Legenda hovorí, že konceptu myši sa voľakedy v IBM vysmiali, no dnes je z nej pravdepodobne najpoužívanejší pracovný nástroj človeka. Jej vhodným výberom si nielen uľahčíte ovládanie počítača, ale môžete aj predísť zdravotným problémom v súvislosti so syndrómom karpálneho tunela a pod. Preto potešil rebríček, ktorý zostavili odborníci z techradar.com, v ktorom zostavili desiatku podľa nich najlepších zariadení na trhu. Pre zobrazenie článku kliknite sem.

 

3. Najlepšie detské notebooky na trhu


Koniec roka je typický pre všelijaké bilančné rebríčky a tak nadviažeme na predošlý bod. Tentoraz so zameraním na deti. V redakcii pcmag.com sa pozreli na ponuku zariadení pre najmenších a zostavili jej rebríček spolu s cenami. Tie budú v našom prípade skôr orientačné, keďže sa týkajú amerického trhu, podobné modely sú k dostaniu aj u nás a mali by ste ich vedieť zohnať v podobných cenách. Rebríček nájdete tu.

 

4. Vylepšite svoju domácu wifinu


V redakcii technet.idnes.cz sa pozreli z blízka na novinku v oblasti riešení domáceho internetu. Ide o tzv. mesh router, ktorý by mal poskytnúť zatiaľ najsilnejší signál, čo sa najmä v týchto časoch všadeprítomného home-officeu (a z toho vyplývajúcej záťaže na siete) ráta. Celú recenziu nájdete tu.

 

5. Google nám splnil sen


Poznáte to – nielenže si neviete spomenúť na názov pesničky, ale nedokážete si spomenúť ani len na jedno jediné slovo jej textu. Melódiu si však pamätáte a tak ju dokážete aspoň „zahmkať“. Doteraz to viedlo maximálne k tomu, že sa snažili ľudia okolo vás tipnúť, o ktorú pesničku sa jedná. Po novom bude stačiť použiť Google a on sa pokúsi vyhľadať pesničky, ktorých štruktúra súhlasí s Vašim „hmkaním“. Ak to bude fungovať, tak aleluja ? Viac informácií priniesol server Techbyte.

 

 

novší článok starší článok

prečítajte si aj ostatné články

JE ČAS NA UPGRADE?

Najstarší počítač na svete

Stručný vznik a história Microsoft Windows

info@stacizavolat.sk
info-ico-1
info-bg-1
+421 903 822 395
info-ico-2
info-bg-2

ďakujeme za referencie od našich zákazníkov: