home-img
PC servis Bratislava | +421 903 822 395
media-bg
HODNOTENIE 5 z 5
review-star review-star review-star review-star review-star
zdroj: Google my Business
ako vám môžeme pomôcť?
zavoláte
s-image-1
fade-bg-1
vyzdvihneme
s-image-2
fade-bg-2
opravíme
s-image-3
fade-bg-3
používate
s-image-5
fade-bg-5

PC NOVINKY VII.

Je tu ďalší týždeň a s ním ďalší prehľad zaujímavých správ, ktoré sme zachytili na internete.

 

1. STARLINK ZVYŠUJE VÝKON


Popri najhodnotnejšej automobilke sveta Tesla, vesmírnej spoločnosti Space X, firme na razenie tunelov Boring, spoločnosti zameranej na solárnu energiu SolarCity a firmičke Neuralink vyvíjajúcej mozgové čipy, má Elon Musk ešte jednu malú zábavku – Starlink. Tento projekt spočíva vo vypúšťaní družíc na obežnú dráhu zeme, ktoré jedného dňa poskytnú internetové pripojenie kdekoľvek na planéte. Mimochodom, Elon Musk plánuje použiť peniaze získané týmto ultimátnym projektom na kolonizáciu Marsu, ale o tom niekedy inokedy. Tieto riadky sú venované malej informácií, ktorú uverejnil Musk na svojom Twitteri – tento rok plánuje Starlink zvýšiť rýchlosť svojho pripojenia na 300 MBPS. Držíme palce, aby to stihli ? článok sme našli na serveri techbyte.sk.

 

2. PHOTOSHOP MÁ KONKURENCIU


Odkedy kúpilo Adobe Dreamwaver, je ich pozícia v podstate neohroziteľná. Alebo bola? Na trhu sa totiž začína presadzovať softvér zvaný Affinity, ktorý môže pre Adobe predstavovať dlhodobo veľmi veľký problém. Vyzerá skvele, je kompatibilný s Photoshop formátmi a čo je (jedine pre Adobe) najhoršie – stojí absolútny zlomok ceny. Takže ak ste dizajnér, alebo by ste ním chceli byť, prípadne Vás len baví „hrajkať“ sa s fotkami, odporúčame prečítať tento článok z dieľne pcworld.cz a zoznámiť sa s Affinity ?

 

3. FACEBOOK vs. VYKORISŤOVANIE DETÍ


Najväčšia a najmodrejšia sociálna sieť sveta sa popri všetkom tom ostatnom snaží aj niečo zlepšovať. Tentoraz sa zamerala na obsah ohrozujúci deti, resp. obsahujúci nevhodné zábery detí. Facebook totiž oznámil nové funkcie, ktoré dokážu tento typ obsahu identifikovať a upozorniť človeka, ktorý ho publikuje, na možné právne (a iné) následky. To samo o sebe možno vyznieva naivne, no okrem toho by mal byť najhorší typ obsahu automaticky reportovaný príslušným (americkým) úradom. Ostáva dúfať, že funkciu rozšíria do zbytku sveta čo najskôr. Celý článok nájdete na tomto linku.

 

4. VR HEADSET OD APPLE


Pamätáte si na histériu po úmrtí Stevea Jobsa v súvislosti s ďalším smerovaním Apple? Ukázala sa byť pomerne opodstatnená. Takže dnes už ani neprekvapí, že spoločnosť, ktorá bola voľakedy na čele pelotónu technologických revolúcií, prichádza až teraz s vlastným VR zariadením. A keď hovoríme „teraz“, myslíme tým prvý kvartál roku 2022. A keďže sa bavíme o Apple, tak je na mieste očakávať absolútne šialenú cenu a toto je jedna vec, ktorú ani úmrtie Jobsa nedokázalo zmeniť – 3 000 amerických dolárov. Ak Vám nezabehlo a nedusíte sa práve na podlahe, môžete si na tomto linku prečítať, čo za tie tri tisícky vlastne dostanete.

 

5. ŠIKOVNÉ FUNKCIE GMAILU, O KTORÝCH (MOŽNO) NEVIETE


Vedeli ste, že si môžete nastaviť pripomienku na odpoveď na mail? Alebo, že si viete gmail nastaviť tak, aby ste si mohli správy čítať tak, že kliknete na mail a v spodnej časti sa Vám ukáže jeho obsah (podobne ako napr. v Outlooku)? Ak nie, tak si určite prečítajte tento článok zo serveru cnet.com, v ktorom sa dozviete ako na to + zopár ďalších užitočných tipov. Angličtina nutná ?

To je na tento týždeň všetko ?

 

 

novší článok starší článok

prečítajte si aj ostatné články

Najrýchlejší počítač na svete

Apple počítače 1976 – 1990

ALTERNATÍVNE OPERAČNÉ SYSTÉMY

info@stacizavolat.sk
info-ico-1
info-bg-1
+421 903 822 395
info-ico-2
info-bg-2

ďakujeme za referencie od našich zákazníkov: