home-img
PC servis Bratislava | +421 903 822 395
media-bg
HODNOTENIE 5 z 5
review-star review-star review-star review-star review-star
zdroj: Google my Business
ako vám môžeme pomôcť?
zavoláte
s-image-1
fade-bg-1
vyzdvihneme
s-image-2
fade-bg-2
opravíme
s-image-3
fade-bg-3
používate
s-image-5
fade-bg-5

PC NOVINKY VI.

Po kratšej pauze prinášame ďalšiu päticu správ zo sveta počítačov, internetu a technológií, ktoré nám padli do oka. Príjemné čítanie prajeme ?

 

1. Počítačové vírusy oslavujú


Uplynulo práve 35 rokov od vzniku prvého počítačového vírusu, ktorý sa volal Brain a šíril sa cez diskety. Pôvodne vraj išlo o zábavku, ktorá však dnes stojí firmy po celom svete desiatky miliárd dolárov a údajne je jej denne objavených viac ako 350 000 nový druhov. Už tradične skvelý článok na túto tému priniesla redakcia Technetu a prečítať si ho môžete na tomto linku. My by sme na záver po zložitom procese autocenzúry radi zaželali všetkým tvorcov vírov minimálne 35 rokov šialenej štikútky.

 

2. Facebook potešil zrakovo postihnutých užívateľov


Pokračujeme v pozitívnejšom duchu. V roku 2016 prišiel Facebook s automatickou funkciou generovania popisov pre obrázky, ktoré sa zobrazujú užívateľom. Bola mierená na ľudí so zrakovým postihnutím, ktorí sú často závislí na „screen readeroch“, teda softvéroch schopných čítať texty na webe. Teraz vyšli s podstatným vylepšením, kedy ich algorytmus dokáže nielen presnejšie identifikovať obsah obrázka, no aj ho po kliknutí užívateľovi prečítať. Celý článok nájdete na tomto linku.

 

3. Netflix trhá rekordy


Najpopulárnejšia streamovacia platforma oznámila pokorenie hranice 200 miliónov predplatiteľov. Pandémia má aj svojich víťazov a Netflix sa medzi nich jednoznačne radí. Nám už len ostáva dúfať, že sa to prejaví aj v kvalite, nielen kvantite ich rýchlokvasených titulov. Správu sme prebrali z pc.zoznam.sk.

 

4. Najlacnejší počítač na svete


Volá sa Android goodness, je maličký no prekvapivo výkonný. Má operačný systém Android, 1 giga ramky, osem gigový harddisk, dokáže dekódovať 4K obraz a stojí menej ako 20 dolárov. Ťažko povedať, na čo by ho väčšina používateľov využila, no je fascinujúce sledovať, kam až sa technológie dostali. Ak chcete vedieť viac informácií, kliknite sem.

 

5. Náhrady za WhatsApp


O vzostupe komunikačnej platformy Signal sme už písali. Stojí za ňou čoraz pochybnejšia povesť WhatsAppu, tzn. Facebooku (ktorý je jeho majiteľom) a otázka zabezpečenia. A tak sa začínajú tešiť popularite aj platformy, ktoré boli doteraz skôr na okraji záujmu. Redakcia servera pcworld.cz pripravila stručný a šikovný článok dostupných alternatív – od spomínaného Signalu, cez Viber až po Google messages. Celý článok zo serveru pcworld.cz nájdete tu.

 

 

novší článok starší článok

prečítajte si aj ostatné články

História a najväčší prínos spoločnosti Dell Inc.

Apple Computer, Inc. vs. Microsoft Corp.

PÝTATE SA „AKÝ MÁM WINDOWS?“ POZRITE SI NÁŠ NÁVOD

info@stacizavolat.sk
info-ico-1
info-bg-1
+421 903 822 395
info-ico-2
info-bg-2

ďakujeme za referencie od našich zákazníkov: