home-img
PC servis Bratislava | +421 903 822 395
media-bg
HODNOTENIE 5 z 5
review-star review-star review-star review-star review-star
zdroj: Google my Business
ako vám môžeme pomôcť?
zavoláte
s-image-1
fade-bg-1
vyzdvihneme
s-image-2
fade-bg-2
opravíme
s-image-3
fade-bg-3
používate
s-image-5
fade-bg-5

VÝHODY ÚDRŽBY POČÍTAČA

Zo skúsenosti vieme, že ľudia často zanedbávajú drobnosti až pokým nepríde k väčšiemu (a hlavne drahšiemu) problému. Pritom stačí málo. Nižšie si stručne zhrnieme, prečo sa venovať údržbe a ako na to:

 

1. ŽIVOTNOSŤ:


Priebežná údržba vášho počítača zaručí dlhšiu životnosť. Často počúvame sťažnosti na to, ako “to vyrábajú tak, aby sa to okamžite po skončení záruky pokazilo”. Áno, stáva sa, ale boli by ste prekvapení, koľkokrát je to (spolu)vinou používateľa ?

 

2. VÝKON:


Vždy keď dostaneme zariadenie, pri ktorom nám klient hlási, že má slabý výkon, o.i. kontrolujeme ako aktuálne sú jeho softvéry. Čudovali by ste sa, aký vplyv vie tento detail mať. Takže až vám najbližšie začnú vyskakovať tie “otravné okná”, kliknite na “Aktualizovať” miesto “Zrušiť”. Umožníte tak vášmu zariadeniu efektívnejší chod, čo sa opäť dokáže podpísať aj na jeho životnosti.

 

3. BEZPEČNOSŤ


Nadviažeme na druhý bod – aktualizácie. Neslúžia iba na zlepšenie chodu zariadenia, ale aj na zvýšenie, resp. udržanie jeho zabezpečenia. Internet je fenomenálny vynález, no faktom je, že sa po ňom pohybuje množstvo ľudí, ktorí majú pasiu/živobytie z napádania iných užívateľov. Pravidelné aktualizácie softvérov slúžia aj na to, aby ste sa neocitli v skupine napadnutých. Ide o vaše údaje, vaše dáta, súkromie a pocit bezpečia. (A samozrejme okrem aktualizácií odporúčame aj kvalitný antivír, ale o tom až v inom blogu)

A teraz si dáme dva jednoduché tipy na údržbu vášho počítača určené pre používateľov Windows.

 

TIP ČÍSLO 1: ČISTENIE DISKU


Ide o najlepší a najefektívnejší spôsob ako zrýchliť chod systému bez nutnosti inštalácie nového hardwareu (komponentov).

– kliknite pravým tlačítkom myši na váš disk “C”

– kliknite na “Vlastnosti”

– kliknite na “Čistenie disku”

Tu si môžete vybrať, čo všetko chcete premazať. Čím viac toho premažete, tým viac miesta uvoľníte. Čím viac miesta uvoľníte, tým lepšie bude počítač pracovať.

 

TIP ČÍSLO 2: DEFRAGMENTÁCIA DISKU


Tento proces trvá výrazne dlhšie ako čistenie disku, najmä ak má vaše zariadenie nejaký ten rok. Výsledok však stojí za to ? V princípe ide o to, že vaše súbory sú akoby rozkúskované po celom disku. Defragmentácia ich poupratuje tak, aby boli pekne vedľa seba a počítač tak môže pracovať efektívnejšie (nestráca čas ich hľadaním naprieč celým diskom, ale rýchlejšie nájde to, čo potrebuje pre jednotlivé úlohy).

– vo vyhľadávacom paneli napíšte “defrag”

– kliknite na “Defragmentácia a optimalizácia jednotiek”

– zvoľte disk, ktorý chcete defragmentovať (odporúčame min. C – teda /obvykle/ hlavný)

Čistenie disku aj defragmentáciu odporúčame robiť raz za 1-2 mesiace. Keby ste potrebovali poradiť alebo pomôcť s výkonom vášho počítača – StačíZavolať ?

 

 

novší článok starší článok

prečítajte si aj ostatné články

JE ČAS NA UPGRADE?

PC NOVINKY V.

NAJHODNOTNEJŠIE VIDEOHRY HISTÓRIE

info@stacizavolat.sk
info-ico-1
info-bg-1
+421 903 822 395
info-ico-2
info-bg-2

ďakujeme za referencie od našich zákazníkov: